Laatste nieuws/updates

22 juni 2019

Communiefeest in Klimmen

Met Pinksteren deed een aantal Klimmense kinderen weer hun eerste heilige communie.
Kids werden met hun ouders opgehaald vanuit de tuin van de Proosdij en begeleid naar onze kerk.

Foto's: H.v.aken

Open Hofkes Dag in Craubeek

Op zondag 16 juni vond in Craubeek weer een geslaagde Open hofkes Dag plaats.
In zes mooie achtertuinen kon men genieten van kunst, oude ambachten en heemkunde.

Zondag 30 juni Sjaasberger gank

Op zondag 30 juni vindt weer de jaarlijkse Sjaasbergergank plaats met openluchtmis en kermis bij de Kluis. De openlucht mis begint om 10 uur. Dit is de 219 de keer.

Foto: poster Sjaasberger gank
Hary van Aken., secr.

17 mei 2019

Geslaagd uitstapje naar Leuven

Op woensdag 15 mei j.l. maakten we een zeer geslaagd uitstapje naar Leuven.
Dit vond plaats in het kader van ons 40 jarig bestaan.
In Leuven werden we door een gids rond geleid o.a. door de prachtige kruidentuin en de grote Begijnenhof, onder een stralend zonnetje.
In de middag genoten we van een heerlijke lunch in een sfeervol restaurant. Ca. 30 van de zeventig leden namen deel. Hay Gielkens werd door voorzitter Johannes d Ansembourg bedankt voor de organisatie van alles. Bijgaand treffen jullie enkele foto`s

hary van Aken, secr.

N.B. Mijn mailadres van de Heemkunde Vereniging werkt momenteel niet. Graag mailen naar < vanak94 @planet.nl > .

kruidentuin Leuven

5 mei 2019

Groot feest op 22 sept.

Op kasteel Rivieren Op zondag 22 sept. vindt er op kasteel Rivieren een groot feest plaats. Naast het 40 jarig jubileum van Onze Heemkunde Vereniging viert de harmonie haar 140 jarig bestaan. Verder wordt aandacht besteed aan het feit dat we dan 75 jaar bevrijd zijn.

Een werkgroep bereidt het feest van 22 sept. voor.